⚠️ Erfarenheter

Har kan du dela med dig om dina erfarenheter och funderingar kring borrelia. Se även läsarberättelser: Anna, Thord. Har du en bild på borrelia? Mail mig.

Delta i diskussionen nedan, lämna en kommentar.

Delta i diskussionen

3 kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Hej! För ca.2 veckor sedan plockade Jag en fästing från min vad på vänster ben.Det blev bara ett pyttelite märke,men för Tre dagar sedan börjar den klia och blev väldigt ful.Jag gick till läkare men när hon hittade på den så tyckte hon inte det var borrelia,hon kallade in sin kollega (båda unga tjejer,läkare) NEJ, sa det andra direkt detta är inte borrelia för den har en röd ring runt.Jag e själv Undersköterska och tyckte det var märkligt,Jag fick Heracillin för hudinfektion!Jag har haft huvudvärk nu flera dagar och mår väldigt illa,märker har blivit större och mörkare,vill bara säga att borrelia är inte att leka med och dessa läkare har nog glömt att läsa att borrelia kan se olika ut och att det INTE behöver finnas en röd ring runtom! Skickar bild så ni får se detta.

  2. Hej. Jag har haft huvudvärk och pirr, stelhet i benen sedan 2-3 månader. Har antikroppar för Borrelia sedan år 2000. Men fått flera nya positiva testresultat, dock utan ”ringen” som utslag.
    Nu för ca 2-4 veckor sedan testat LlG och fått förhöjda värden. Men då man är osäker och det ej visat sig på neurologiska tester så har jag ej fått remiss för Lumbalpunktion eller behandling. Jag har vänt mig både till infekt.klinik (rådgivning) samt patientnämnd och nu idag 1177 samt förstås VC för att få svar på frågor som uppkommit efter läkarbesöket. Men ej fått svar. Nu undrar jag om någon vet om det finns någon Expert på Borrelia samt om ni kan svara vad jag ska göra. Mattheten och stelheten i benen har blivit mer kännbara och huvudvärken varierar i styrka eller vissa stunder inte alls. Men jag börjar bli rejält ledsen. — Hälsningar Britt

  3. Så dåligt av läkaren , råkade ut för det samma äter antibiotika nu . Har varit på semester i Italien och fick samma utslag som du. Först tänkte jag att det går över men eftersom det inte gick över bokade jag en tid hos läkaren, blev nästan utkörd han tittade på det och sa att det finns inga fästingar i Italien . Han borde veta att det kan ta 1-5 veckor tills man för utslag har inte mått bra har oxå mått illa ont i huvudet nacke och rygg .det är inte jag känner min kropp . Som tur jobbar jag oxå inom vården och ber en kollega ta prov. Nu vet jag att jag faktiskt har borellia . Tänker på de som inte har tur och som ger upp. Hemskt det borde inte vara så ! Läkaren borde gå om utbildningen och uppdatera sina kunskaper…